De Fransse Eijkel | Biografie
148
page,page-id-148,page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De Fransse Eijkel

DE FRANSSE EIJKEL bestaat uit SANNE FRANSSEN en CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG. Ze leerden elkaar in 2011 kennen op de Frank Sanders Akademie. Na hun opleiding succesvol te hebben afgerond en beide afzonderlijk de Jos Brink Genesius Penning hadden https://chiefessays.net/ bemachtigd, besloten ze in 2015 de krachten te bundelen en verder te gaan als DE FRANSSE EIJKEL.

 

In 2016 veroverden ze de Publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vervolgens tourde DE FRANSSE EIJKEL in het seizoen 2017-2018 door Nederland met hun eerste voorstelling: ‘DE FRANSSE EIJKEL speelt, DE FRANSSE EIJKEL speelt’ waarmee ze het Rabo Talenten Concours 2017-2018 wonnen. In het seizoen 2018-2019 is DE FRANSSE EIJKEL terug in de theaters met de reprise van: ‘DE FRANSSE EIJKEL speelt, DE FRANSSE EIJKEL speelt’.

Sanne Franssen

SANNE FRANSSEN studeerde aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater. Tijdens haar opleiding speelde zij in diverse producties met als hoogtepunten: ‘Straks bekend in Carré 2013 en 2015’ in Koninklijk Theater Carré en het optreden tijdens ‘Toppers in Concert 2013’.

 

Na haar opleiding speelde zij in de voorstelling ‘BOY7 Live On Stage’ van Dommelgraaf Producties en ‘Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou’ van Theater Terra, ‘Alle 25 Goed’ van Unieke Zaken, ‘Bij Nader Inzien’ onder regie van Ger Thijs en‘ The New Prince’ van De Nationale Opera. Ook begeleidt zij samen met CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG leerlingen van De Frank Sanders Akademie met het maken van voorstellingen.

Naast de tour van ‘DE FRANSSE EIJKEL speelt, DE FRANSSE EIJKEL speelt’ zal ze ook te zien zijn in ‘De Prinses op de Erwt’ van Langhout Theaterproducties

SANNE FRANSSEN won in 2014 de Jos Brink Genesius Penning, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student aan de Frank Sanders Akademie.

CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG

CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG maakte op negenjarige leeftijd zijn debuut in de musical ‘Oliver!’ van Joop van der Ende Theaterproducties. Daarna volgde andere producties zoals: ‘Kruimeltje’, ‘Peter Pan’, ‘Doornroosje’ van Studio 100, ‘Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer?’ van V&V Entertainment en ‘Pietje Bell’ van DommelGraaf & Cornelissen Entertainment. In 2009 speelde hij in de muziektheater voorstelling ‘Per Expresse’ van Alba Theaterhuis in Den Haag.

 

Tijdens zijn opleiding aan de Frank Sanders Akademie voor Musicaltheater speelde hij in diverse producties met find-bride als hoogtepunten: ‘Het Jubileumgala 125 Jaar Carré’ in Koninklijk Theater Carré en het optreden tijdens ‘Toppers in Concert 2013’.

Na zijn opleiding was hij te zien in ‘De Kleine Kapitein’ van Van Engelenburg, ‘Wij zijn Zwanger’ geregisseerd door Herman van Veen en in een reclame van Samgsung Nederland. Ook begeleidt hij samen met SANNE FRANSSEN leerlingen van De Frank Sanders Akademie met het maken van voorstellingen.

CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG won in 2013 de Jos Brink Genesius penning, een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van de stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student aan de Frank Sanders Akademie.