De Fransse Eijkel | Biografie
148
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-148,ajax_leftright,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,qode-content-sidebar-responsive,transparent_content,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive

De Fransse Eijkel

SANNE FRANSSEN en CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG, oftewel DE FRANSSE EIJKEL, leerden elkaar in 2011 kennen op de Frank Sanders Akademie. Na beiden hun opleiding succesvol te hebben afgerond én allebei afzonderlijk de Jos Brink Genesius Penning te hebben bemachtigd, besloten ze in 2015 de krachten te bundelen en verder te gaan als DE FRANSSE EIJKEL.

 

In 2016 veroverden ze als DE FRANSSE EIJKEL de publieksprijs op het Amsterdams Kleinkunst Festival. Na hun spetterende debuut tijdens theaterseizoen 2017- 2018 waren pers én publiek laaiend enthousiast en werden ze met hun eerste avondvullende programma: ”DE FRANSSE EIJKEL speelt; DE FRANSSE EIJKEL speelt”  uitgeroepen tot winnaar van het Rabo Talenten Concours. In september 2019 is dit energieke duo met hun elastische lijven terug met de giga-gloednieuwe voorstelling SUBTROPIQUE.

CHRISTIAN VAN

EIJKELENBURG

CHRISTIAN VAN EIJKELENBURG maakte op negenjarige leeftijd zijn debuut in de musical ‘Oliver!’ van Joop van der Ende Theaterproducties. Daarna volgde o.a. producties als ‘Peter Pan’ van IMM Theaterproducties, ‘Doornroosje’ van Studio 100 en ‘Pietje Bell’ van De Graaf & Cornelissen Theaterproducties. 

CHRISTIAN studeerde in 2013 af aan de Frank Sanders Akademie. In zijn laatste jaar ontving hij de Jos Brink Genesius Penning; een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student aan de Frank Sanders Akademie.

 

Na zijn opleiding was hij te zien in ‘De Kleine Kapitein’ van Van Engelenburg Theaterproducties en ‘Wij Zijn Zwanger’ geregisseerd door Herman van Veen. Tevens was hij onderdeel van CS1, een creatief platform voor de nieuwe generatie kunstenaars geïnitieerd door de AVROTROS, studeerde hij af aan de TV Academy én schreef en regisseerde hij een voorstellingen voor de studenten aan de Frank Sanders Akademie. 

Naast SUBTROPIQUE zal CHRISTIAN ook te zien zijn in ‘Het Astronautje’ een voorstelling gebaseerd op de boeken van Andre Kuijpers. 

Sanne Franssen

SANNE FRANSSEN studeerde in 2014 af aan de Frank Sanders Akademie. In haar laatste jaar won ze de Jos Brink Genesius Penning; een jaarlijkse aanmoedigingsprijs van stichting Tekstpierement voor een veelbelovende, afstuderende student aan de Frank Sanders Akademie.

 

Na haar opleiding was SANNE te zien in ‘BOY7 Live On Stage’ van De Graaf & Cornelissen Theaterproducties, ‘Raad Eens Hoeveel Ik Van Je Hou’ van Theater Terra, ‘The New Prince’ van de Nationale Opera, ‘De Prinses Op De Erwt’ en ‘Assepoester’ van Langhout Theaterproducties. Afgelopen seizoen speelde ze de rol van Petra in ‘A Little Night Music’ van de Nederlandse Reisopera.

Naast SUBTROPIQUE zal SANNE ook te zien zijn in de voorstelling ‘Roodkapje’ van Langhout Theaterproducties.